Нова снежна олуја у Јапану

Нова снежна олуја у Јапану. Метар и по снега, број жртава порастао на 23, хиљаде заглављене на путевима.

Друга снежна олуја у седам дана погодила је данас делове Јапана, хиљаде људи је заглављено на путевима а број мртвих у разним инцидентима попео се на 23 особе, јавио је Ројтерс.

У неким областима у прекиду је железнички саобраћај.  У централном делу Јапана, у префектури Јаманаши пало је више од 1,1 метар снега, што је рекорд у последњих више од 100 година колико се води таква статистика.

Мање снега има на истоку и североистоку Јапана, док је у Токију пало 27 центиметара снега, а престоницу је погодила најгора снежна олуја у последњих 45 година.

До уторка, број мртвих износи најмање 23 људи, укључујући понеке настрадале у саобраћајним несрећима, или су погинули од снега који је пао са кровова.

Неколико је умрло у аутомобилима заглављеним у снегу, и то од тровања, односно удисања издувних гасова својих аутомобила.

На врху снежне олује, неколико хиљада домаћинстава је остало без струје а отказано је на стотине авионских летова.

Железнички саобраћај је на појединим местима био поремећен, а неки путеви затворени, уз велику саобраћајну гужву и закрчења на неким главним путним правцима у земљи, што траје данима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи