Читај ми!

Венецуела, војници упали у седиште "Народне воље"

Припадници војнообавештајне службе Венецуеле упали су у седиште опозиционе партије "Народна воља". Локалним медијима прослеђен је снимак на коме се виде наоружани људи како упадају у седиште те партије и ломе врата на улазу. Лидер "Народне воље" Леополд Лопез, кога сматрају организатором антивладиних протеста, најавио је да ће се предати властима.

Венецуеланске снаге безбедности упале су у седиште опозиционе партије "Народна воља", коју су власти оптужиле да организује насилне уличне антивладине протесте.

Сведоци су пренели да су припадници војнообавештајне службе упали у седиште партије где су, уз помоћ баченог сузавца, покушали да одведу неколико активиста које су тамо затекли.

"Припадници обавештајне службе су дошли и почели да нас малтретирају", рекла је активисткиња Адријанхела Руиз и додала да су војници бацили сузавац, запленили неколико рачунара и покушали да одведу неколико особа.

Партија је локалним медијима проследила снимак на коме се виде наоружани људи како упадају у партију и ломе врата на улазу.

Студенти који су протестовали испред седишта партије спречили су владине снаге да било кога одведу из зграде, саопштила је "Народна воља".

Влада је издала налог за хапшење оснивача "Народне воље" Леополда Лопеза (42), који је оптужен за убиство и тероризам после организовања насилних демонстрација прошле седмице.

Верује се да је Лопез главни иницијатор опозиционих демонстрација, али, за сада, постоје мали наговештаји да би опозиција могла да оствари свој циљ и обори владу социјалистичког председника Николаса Мадура.

Лопез, чије тренутно боравиште није познато, најавио је да ће се данас предати властима и позвао је своје присталице да учествују у протестном маршу до министарства унутрашњих послова.

Његовим стопама су кренули студенти који су најавили да ће организовати антивладине протесте широм Венецуеле.

Агенција Ројтерс ступила је у контакт са двојицом неименованих владиних званичника како би потврдили информацију о рацији, али су они рекли да не знају ништа о упаду у седиште опозиционе партије.

И поред забране масовних окупљања, у неколико делова Каракаса и у понедељак се на улицама престонице окупило неколико хиљада људи.

После неколико дана уличних протеста, за чије организовање је Венецуела оптужила Вашингтон, влада је тројицу америчких дипломата прогласила непожељним особама и оставила им 48 сати да напусте земљу.

Оптужени су да су регрутовали студенте да учествују у антивладиним протестима. Амерички Стејт департмент је узвратио да су такве оптужбе "нетачне и неосноване".

Током насилних протеста прошле седмице у Каракасу, најмање три особе су погинуле, а 23 повређене.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи