Читај ми!

Олуја "Херкулес" у САД и Канади, 16 погинулих

Велика снежна олуја названа "Херкулес" погодила 21 државу САД и Канаду. У Сједињеним државама погинуло најмање 16 особа. Владе Њујорка и Њу Џерсија прогласиле ванредно стање и апеловале на људе да остану у домовима.

Снежна олуја названа "Херкулес" захватила 21 државу САД и делове Канаде. У САД је живот изгубило најмање 16 особа.  

Већина жртава страдала је у саобраћајним несрећама на клизавим путевима. Једна жена оболела од Алцајмерове болести смрзла се када је одлутала далеко од куће, а једног радника је затрпала хрпа соли за посипање путева.

Спасилачке екипе у Њујорку и Бостону патролирају улицама у потрази за бескућницима који би могли да се смрзну.

Око 2.200 летова авиона је отказано, углавном, у Њујорку, Филаделфији, Бостону, Чикагу и Вашингтону, пренео је АП. Затворени су и поједини путеви, а возови саобраћају успорено.

Висина снежног покривача достигла је на неким местима 60 сантиметара.
Стотине школа у Бостону и Њујорку су затворене и десетинама хиљада ученика је продужен божићни распуст.

Гувернери савезних држава Њујорк и Њу Џерси синоћ су прогласили ванредно стање и апеловали на грађане да не излазе из својих кућа.

У државама Њу Џерси и Масачусетс данас су биле затворене јавне службе и судови.

Метеоролози очекују да ће наредних дана температуре пасти на минус 23 степена Целзијуса и да би ветар могао да достигне јачину од 50 километара на сат, а предвиђају се и нове снежне падавине.

"Будући да је снежна олуја све јача и носи велике количине снега и јак ветар, снажно апелујем на све Њујорчане да буду опрезни, избегавају путовање и не излазе напоље ако не морају", изјавио је гувернер државе Њујорк Ендрју Куомо.

Ово снежно невреме представља први велики тест за новог градоначелника Њујорка Била Де Блазија, који је на ту дужност ступио тек пре два дана.

"Спремни смо", рекао је Де Блазио, али је позвао грађане да остану код куће и да, ако морају, користе градски превоз.

Истакао је и да је на улицама Њујорка размештено око 1.700 возила за рашчишћавање снега и 450 возила за посипање улица сољу.

Температуре у Канади спустиле су се на минус 26 степени колико је забележено у Монтреалу и Винипегу, а прогнозе за идућу седмицу најављују најобилнији снег у досадашњем делу зиме.

На неким местима је нападало више од 60 центиметара снега, више од 4.000 летова је отказано, а неколико аеродрома затворено, преносе медији.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи