Читај ми!

Напади на хришћане у Ираку, 37 мртвих

Најмање 37 особа погинуло, а 59 рањено у две одвојене експлозије у Багдаду. Мета напада су били хришћани. У последњој деценији, број хришћана у Ираку опао за око милион.

У две одвојене експлозије бомби у Багдаду, погинуло је најмање 37 особа, а 59 је рањено, саопштили су званичници, наводећи да су мете напада били хришћани.

У експлозији аутомобила-бомбе у области Дура, у јужном делу Багдада, погинуло је најмање 26 особа, а 38 је рањено. Напад се одиграо док су хришћански верници напуштали цркву после служења божићне мисе.

Нешто раније, 11 особа је погинуло, а 21 је рањена у експлозији бомбе на једној пијаци, пренела је агенција АП.

Засад нико није преузео одговорност за ове нападе.

АФП наводи да је, према проценама, у Ираку пре америчке инвазије 2003. године у тој земљи живело између милион и милион и по хришћана, а да се њихов број сада процењује на мање од 500.000.

Број верника који исповедају хришћанство веома је опао у годинама које су уследиле због крвавих сукоба између припадника различитих исламских секти и другог насиља, наводи француска агенција.

АФП истиче, позивајући се на податке безбедносних и лекарских извора, да је од почетка године у тој земљи погинуло више од 6.650 људи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи