Читај ми!

Британци уништавају део сиријског оружја

Влада Велике Британије пристала да уништи део залиха сиријског хемијског оружја у постројењу једне приватне компаније и да прати скандинавске бродове који превозе токсични товар.

Велика Британија се сложила да уништи део залиха сиријског хемијског оружја у једном комерцијалном постројењу и да прати скандинавске бродове који превозе токсични товар, саопштила је британска влада.

Око 150 тона индустријских хемикалија биће транспортовано бродом из Сирије до једне луке у Британији, саопштио је Форин офис, а преноси Ројтерс.

Британско министарство није објавило име компаније у чијем постројењу ће бити уништене хемикалије, али се из неименованих извора сазнаје да влада у Лондону разговара с "Веолиа Енвајрмент ВЕ", компанијом са седиштем у Француској, преносе агенције.

Режим сиријског председника Башара ел Асада пријавио је 1.300 тона хемијског оружја Организацији за забрану хемијског оружја, која је ове године освојила Нобелову награду за мир.

Према временском распореду усаглашеном са САД-ом и Русијом, Дамаск има рок до 31. децембра да се реши најтоксичнијих хемикалија, а целокупан сиријски хемијски арсенал мора бити уништен до половине 2014. године.

Овим споразумом су спречени ракетни напади којим су САД претиле након што је на стотине људи убијено у предграђу Дамаска 21. августа, у најгорем нападу отровним гасом после четврт века, подсећа британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи