Читај ми!

Суђење лидеру Муслиманског братства

Почело суђење лидеру египатског Муслиманског братства Мохамеду Бадију и његовим сарадницима. Њима се суди због погибије најмање пет особа у протестима у јулу, након свргавања бившег председника Египта Мухамеда Мурсија.

Лидер египатског Муслиманског братства Мохамед Бади први пут се појавио на суду у Каиру од како је ухапшен пре четири месеца, због оптужбе за подстицање на убиства током протеста у јулу.

Бади и још 14 високих званичника тог покрета присуствовали су почетку суђења за одговорност у погибији најмање пет особа у протестима после свргавања бившег председника Мухамеда Мурсија, припадника Муслиманског братства.

Рочиште је, из безбедносних разлога, одржано у затворском комплексу у којем је Бади притворен, на полицијској академији претвореној за ову прилику у судницу.

По уласку у судницу, Бади се прво помолио за оне који су "изгубили животе за добробит Египта". Његов син једна је од жртава протеста у знак подршке Мурсију, током којих је у августу погинуло више стотина људи.

Мурси је такође оптужен за подстицање на убиство, а његово суђење почело је прошлог месеца и треба да буде настављено у јануару.

У обраћању суду, Бади је негирао да његов покрет стоји иза било каквог насиља.

"Моја група и ја смо жртве оних који су убили хиљаде грађана на мирним протестима", рекао је Бади.

Он је додао и да су канцеларије његовог покрета спаљене током протеста.

"Мој син је погинуо, моја кућа је спаљена и упркос свему томе, не постоји никаква истрага о овим догађајима", поручио је суду.

Остали оптужени припадници Муслиманског братства узвикивали су "Доле војни режим", непрестано прекидајући суђење, негирајући све оптужбе и наводећи да се "суди погрешним људима".

Следеће рочиште заказано је за 11. фебруар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи