Читај ми!

Казањ, авион пао због квара и грешке пилота

Узрок пада авиона "боинг 737" у Казању, када је свих 50 људи у авиону погинуло, највероватније је грешка пилота и технички квар летелице старе 23 године, саопштили су званичници. У Татарстану проглашен дан жалости.

Руски званичници саопштили су да је узрок пада авиона "боинг 737" у Казању највероватније грешка пилота и технички квар летелице старе 23 године. Приликом пада погинуло је свих 50 путника и чланова посаде.

"Главна верзија је да је узрок несреће грешка у пилотирању и технички фактори, укључујући техничку грешку", рекао је шеф Комитета за истрагу у региону Волга Александер Полтињин, пренела је агенција АФП.

Авион се срушио јуче приликом слетања на аеродром у руском граду Казању, при чему су погинула 44 путника и шест чланова посаде.

Првобитно је било јављено да међу погинулима нема деце, међутим, нешто касније је саопштено да су погинуле и две девојчице, од 11 и 15 година.

Међу погинулима је и син председника региона Татарстан, Ирек Мињиканов, и шеф руске безбедносне службе у Татарстану Александар Антонов, као и Британка Дона Каролина Бул и један Украјинац.

Остале жртве те авионске несреће су, како се верује, Руси. Процедура идентификације погинулих требало би данас да почне.

Већину тела биће могуће идентификовати само ДНК анализом и у град су стигли судски вештаци и патолози, рекао је новинарима у Казању заменик министра за ванредне ситуације Владимир Степанов.

Авион који је полетео са московског аеродрома Домодедово, експлодирао је при другом покушају слетања.

Руски председник Владимир Путин изразио је саучешће породицама и пријатељима погинулих и наложио је влади да оснује комисију за хитну истрагу авионске несреће.

Авион који се срушио припада регионалној авио-компанији Татарстана. У тој руској републици због трагедије је проглашен дан жалости. 

Пронађенe "црнe кутије" 

Према сведочењу очевидаца, "боинг" је брзо изгубио висину и резервоар са горивом је експлодирао при удару. На месту пада пронађене су "црне кутије" и послате у Москву на анализу, саопштили су званичници.

Проучава се и видео-запис камера на аеродрому које су снимиле путању пада "бинга 737", пише Газета.ру.

Према видео-снимцима којима се за сада располаже, "авион је, просто, пао", рекао је министар транспорта Максим Солоков, преноси РИА Новости.

"Он је на земљу пао вертикално, али видео-снимак је неквалитетан, јер је био мрак када се све десило", рекао је Соколов.

Министар сматра да и даље све верзије могућих узрока несреће треба да буду у оптицају.

Регионални авио-превозник коме авион припада саопштио је да није било техничких примедаба на летелицу пре полетања за Казањ.

Руска агенција за контролу саобраћаја проверава компанију, преносе медији у Русији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи