Мушараф пуштен да се брани са слободе

Бивши пакистански председник Первез Мушараф пуштен је да се брани са слободе, јер нема доказа о његовој умешаности у смрт радикалног свештеника, убијенoг у акцији снага безбедности у џамији у Исламабаду 2007. године.

Бивши пакистански председник Первез Мушараф одлуком суда, поводом случаја убиства радикалног свештеника, пуштен је да се брани са слободе, што ће омогућити да му се оконча шестомесечни кућни притвор.

Његов бранилац Илијас Садики рекао је да Мушараф и даље не може да напусти земљу. Бивши председник се вратио у Пакистан у марту да би учествовао на изборима, али му је одређен кућни притвор по више тачака оптужби, мада му је у три случаја он већ укинут.

Мушараф је данас пуштен уз кауцију зато што нема доказа о његовој умешаности у смрт радикалног свештеника који је убијен у акцији снага безбедности у џамији у Исламабаду 2007. у којој су се окупљали екстремисти, рекао је Садики.

Акцију на "Црвену џамију" наредио је Мушараф пошто су студенти почели да нападају салоне за масажу, продавнице с музиком и друге радње за које су сматрали да промовишу вулгарност.

Сукоби око џамије су трајали данима, а погинило је скоро 100 људи, међу којима и десет специјалаца пакистанске војске која је после саопштила да је у џамији запленила велике количине оружја.

Тај инцидент је озбиљно угрозио репутацију Мушарафа у Пакистану после чега су екстремисти покренули више напада. Син убијеног свештеника је тражио да се покрене процес против Мушарафа у вези с нападом, али је то полиција одбијала све док судија није тражио поступак почетком септембра.

Против Мушарафа је покренуто још неколико случајева - због наводне улоге у убиству бивше премијерке Беназир Буто, смрти једног сепаратистичког лидера којег је убила војска и притварања судија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи