Читај ми!

Црна субота у Ираку

Најмање 92 особе погинуле у низу бомбашких напада у Ираку. Само на једној сахрани у предграђу Багдада погинуле 72 особе. Северно од престонице, у нападу на полицијску станицу убијено 11 специјалаца.

У серији напада у Ираку погинуле су најмање 92 особе, јавиле су агенције.

Најкрвавији напад догодио се на једној сахрани у шиитском делу Багдада, када су двојица бомбаша, од којих један у аутомобилу, активирали експлозив, пренео је АП.

У том нападу у багдадској четврти Садр сити, живот су изгубиле 72 особе, међу којима има жена и деце, док је више од 120 рањено.

Раније данас, у бомбашком самоубилачком нападу на седиште полиције у Баиџију и још неколико одвојених напада у Мосулу, убијено је 11 припадника ирачких снага безбедности и 25 је рањено, саопштила је полиција.

Четири бомбаша самоубица упали су у седиште полиције у Баиџију на око 250 километара од Багдада на северу Ирака и убили седам полицајаца и ранили још 21.

Полиција је узвратила и убила једног бомбаша самоубицу, док су тројица успела да активирају појасеве са експлозивом унутар полицијског комплекса, мада већина припадника специјалних јединица нису били у полицијској бази у тренутку напада.

У другим одвојеним нападима, наоружани нападачи убили су два затворска чувара у нападу на њихове куће у селу у близини Мосула, бившег екстремистичког упоришта на 360 километара од Багдада.

У Мосулу су још два војника убијена и четворо је рањено када је аутомобил бомба разнела војни конвој.

У Ираку је у периоду од априла до августа погинуло више од 4.000 људи, према подацима Уједињених нација. У септембру је до сада смртно страдало 396 људи, према статистици америчке агенције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи