Читај ми!

Најмање 23 мртвих у нападима на шиите

Најмање 23 људи је убијено, а 132 је повређено у серији бомбашких напада на шитске џамије у Багдаду и Киркуку, на северу Ирака. Нико није преузео одговорност за нападе.

У серији бомбашких напада на шиитске џамије у Багдаду и Киркуку, на северу Ирака, најмање 23 особа је погинуло, а 132 рањено, наводе безбедносни и лекарски извори.

Све експлозије су се догодиле у размаку од једног сата у време молитве петком.

Четири експлозије су биле у ирачким квартовима испред џамија, а још једна у јужном делу Киркука, који се налази на око 240 километара северно од Багдада.

Нови напади догађају се у веома непетој атмосфери кампање за покрајинске изборе који ће се одржати 20. априла у 12 од 18 ирачких провинција. Према рачуници агенције Франс прес 11 кандидата на изборима убијено је у насиљу од краја фебруара.

Један од најтежих данашњих напада био је у Киркуку, граду који се налази на територији око које се споре аутономна област ирачког Курдистана и ирачка влада.

У тој експлозији убијено је троје људи, а 70 је повређено, према директору лекарске службе у провинцији Киркук.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи