Читај ми!

Мандела у бољем стању

Здравствено стање Нелсона Манделе побољшано после две недеље болничког опоравка. Мандела је добро расположен и изгледа много боље, каже председник Јужноафричке Републике Џејкоб Зума, који је чувеног борца против апартхејда посетио на Божић.

Бивши јужноафрички председник Нелсон Мандела (94) изгледа много боље после две недеље у болници и лекари су задовољни његовим опоравком, рекао је председник Јужноафричке Републике Џејкоб Зума.

Зума је на Божић посетио Манделу у болници у Преторији и лекари су, како каже, задовољни Манделиним здравственим напретком.

"Затекли смо га добро расположеног. Био је радостан због посетилаца на овај посебни дан и изгледа много боље", каже Зума.

Нелсон Мандела, бивши јужноафрички председник и добитник Нобелове награде за мир, хоспитализован је 8. децембра под дијагнозом плућне инфекције.

Лекари су после операције саопштили да се његово здравствено стање поправља и да добро реагује на терапију.

Борац против апартхејда провео је у затвору 27 година, а 1994. године је, на првим демократским изборима у Јужној Африци, изабран за председника.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи