Читај ми!

Разбијен ланац трговине децом у Кини

Девет организација које тргују децом у Кини откривено у акцији кинеских власти. Ухапшено је 335 осумњичених, а спасено 89 деце. Осумњичени су куповали отету децу, одводили их у друге провинције и продавали за велики новац, саопштили званичници.

У акцији кинеских власти разбијено је девет организација отмичара деце, ухапшено 335 осумњичених и спасено 89 деце, саопштили су званичници.

Осумњичени су куповали отету децу, одводили их у друге провинције и продавали за велике паре, саопштило је Министарство јавне безбедности.

Министарство је овог месеца спровело операције против отмичара деце у девет провинција.

Иако је за то дело предвиђена и смртна казна, кријумачарење деце је велики проблем у Кини.

Трговина је исплатива, а потражња велика, делимично због традиционалног фаворизовања мушких наследника, строге државне политике да сваки пар сме имати само по једно дете, али и због игнорисања закона.

Кинеска полиција је 2011. године спасла 8.660 отете деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи