Читај ми!

Инцидент у нуклеарки у Француској

Две особе лакше повређене у инциденту у нуклеарној електрани "Фесенхајм" у источној Француској. Нема ризика од цурења радиоактивних честица и реч је само о мањем инциденту, саопштили званичници нуклеарке.

У експлозији паре у најстаријој француској нуклеарки Фесенхајм, на истоку земље, два радника задобила су лакше опекотине.

Због несреће, коју је изазвала непланирана хемијска реакција, на кратко је било издато упозорњење од пожара, али је према речима званичника, све је убрзо стављено под контролу.

Надлежни за нуклеарну безбедност су саопштили да не постоји ризик од цурења радиоактивних честица и да је реч само о мањем инциденту.

Компанија "Електрисите де Франс" (ЕДФ), која управља нуклеарком, демантовала је првобитне извештаје о пожару. ЕДФ је саопштио да се инцидент догодио за време рутинског одржавања и када је испуштен дим, пренео је АП.

У саопштењу се наводи да су два радника задобила лакше опекотине по рукама после испуштања паре током редовног одржавања и да су они одмах збринути, док је свих девет радника који су се налазили на том месту у тренутку инцидента прегледано.

Антинуклеарни активисти већ дуго траже затварање те нуклеарке, а апели су постали нарочито интензивни после катастрофе у јапанској нуклеарки Фукушима прошле године.

Иначе, Фесенхајм, најстарија француска нуклеарка требало би да, према обећању које је Франсоа Оланд дао током председничке кампање, буде затворена до 2017. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи