Земљотрес погодио Филипине

Земљотрес јачине 5,6 степени Рихтерове скале погодио је југ Филипина. На стотине кућа оштећено, а једна особа је повређена.

Више од 800 кућа и пословних објеката оштећено је у јутрошњем земљотресу јачине 5,6 степени Рихтерове скале у јужном делу Филипина, саопштили су званичници.

Земљотрес је погодио јужно острво Минданао пре зоре, а једна особа је повређена, пренела је агенција АФП.

"Куће и комерцијалне зграде претрпеле су оштећења на зидовима и подовима. Неки кровови су се урушили", рекао је шеф канцеларије цивилне одбране Патрик Каланта, који је додао да је до потреса дошло док су људи спавали.

У граду Валенсија оштећене су 544 куће, радње и други објекти, док је у граду Марамаг 316 кућа и објеката оштећено.

Епицентар земљотреса био је у близини Марамага, града од око 90.000 становника.

Земљотрес јачине 5,9 степени Рихтерове скале јуче је потресао море у близини острва Минданао и није изазвао никаква оштећења нити је било повређених.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи