Читај ми!

Протест украјинских новинара

Украјински новинари устали са својих места током говора председника Виктора Јануковича о слободи штампе. Новинари развили постере против владине цензуре.

Десетак водећих украјинских новинара устало је са својих места током конференције за новинаре на којој је председник државе Виктор Јанукович држао говор о слободи штампе и развили постере против владине цензуре.

Јанукович је говорио на отварању Светског новинског конгреса у Кијеву. Чим је Јанукович почео говор, група новинара је устала и подигла постер на коме је писало "Стоп цензури".

Јанукович није реаговао на тај протест, а ни из његовог кабинета до сада није објављено саопштење о инциденту.

Организације за медијска права наводе да је слобода штампе у Украјини угрожена откако је 2010. Јанукович дошао на власт.

Председник Светског удружења новина и новинских издавача Џејкоб Метју позвао је украјинске власти да "поново успоставе слободе које су у основи демократије и људског достојанства".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи