Читај ми!

Експлозија у Истанбулу

Петнаест полицајаца и један цивил повређени у експлозији у центру Истанбула, близу просторија владајуће партије. Нико није преузео одговорност за напад, а претпоставља се да је бомба активирана даљински.

У експлозији која се јутрос догодила у центру Истанбула повређено је 16 људи. Експлозија, коју је изазвала бомба на мотоциклу, догодила се близу просторија владајуће партије, јавила је турска државна телевизија.

Премијер Турске Реџеп Таип Ердоган истакао је да држава никада неће поклекнути пред таквим нападима. "Наставићемо да се боримо против тероризма и кривци ће брзо бити ухапшени", додао је Ердоган.

Гувернер Истанбула Хисејин Авни Мутлу рекао је да је бомба направљена од пластичног експлозива и да је прикачена за један мотоцикл, додајући да нико од повређених није у теже повређен, преноси АП.

Шеф полиције у Истанублу Хисејин Чапкин навео је да за сада нико није преузео одговорност за овај напад. Претпоставља да је мета било полицијско возило са 21 полицајцем. У тренутку када је возило пролазило поред седишта Партије правде и развоја (АКП), бомба је даљински активирана. 

Курдски побуњеници, који се боре за аутономију на југоистоку земље, раније су често организовали нападе бомбама на мотоциклима. У Истанбулу су, такође, активни и левичарски и исламистички екстремисти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи