Читај ми!

Убијен вођа дагестанских терориста

Руски специјалци ликвидирали вођу дагестанских исламских екстремиста Ибрахима Халила Даудова. Даудов рањен пре три дана, после потере пронађен смрзнут у снегу.

Руске специјалне антитерористичке јединице ликвидирале су током акције у Дагестану четворицу наоружаних исламских екстремиста, укључујући њиховог вођу Ибрахима Халила Даудова, саопштио је информативни центар Националног антитерористичког комитета (НАК).

Према саопштењу НАК, тројица терориста убијена су 11. фебруара у оружаној борби са припадницима Федералне службе безбедности и Унутрашње војске у селу Гурбуки, док је Даудов рањен, али је успео да побегне.

После три дана скривања на тешком терену и на температури од минус 40 степени, потера га је пронашла смрзнутог у снегу, пренели су руски медији.

Вођа екстремиста налазио се на савезној потерници руског МУП-а због припреме терористичког напада у Москви 31. децембра 2010. године, када је његова супруга погинула од експлозије направе ручне израде.

План је био да активира експлозив на једном од најпосећенијих московских тргова током новогодишњег славља.

Даудов је био оптужен за више кривичних дела тероризма, пљачке, отмице и изнуде, а заједно са њим су у томе активно учествовала и његова три сина, од којих је један убијен у акцији 11. фебруара.

Једно од дела које се приписује Даудову јесте и терористички акт у Махачкали септембра прошле године када је погинуо један полицајац, а 40 људи је рањено.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи