Читај ми!

Важно достигнуће, ускоро

Техеран се не обазире претерено на упозорења Запада и пооштравање санкција. Председник Ирана Махмуд Ахмединежад рекао је да ће ускоро објавити "веома важна" нуклеарна достигнућа.

Ирански председник Махмуд Ахмадинежад рекао да ће за неколико дана објавити "веома важна" нуклеарна достигнућа, истичући да се његова нација никад неће покорити западним притисцима који имају за циљ да Иран обустави нуклеарне активности.

"Наредних дана свет ће чути од Ирана о његовим веома важним и веома великим нуклеарним достигнућима", рекао је Ахмадинежад у обраћању скупу на тргу Азади у Техерану, поводом обележавања 33 године од Исламске револуције.

Ахмадинежад је, како је јавила државна телевизија, додао да се, уколико буде коришћен језик насиља и увреда, иранска нација никад неће покорити.

"Једини пут је бити праведан и поштовати нуклеарна права Ирана и вратити се за преговарачки сто", рекао је Ахмадинжад, додајући да ће Запад, у супротном, и даље доживљавати пораз по том питању.

Више десетина хиљада људи учествује у скуповима које је држава организовала широм земље поводом обележавања годишњице Исламске револуције 1979. године.

Демонстранти су носили иранске заставе и фотографије врховног верског вође ајатолаха Алија Хамнеија, узвикујући "Смрт Израелу" и "Смрт Америци".

Тензије између Техерана и Запада око иранског нуклеарног програма порасле су претходних седмица.

Запад је пре неколико дан поново пооштрио санкције Ирану у покушају да одврати Техеран од обогаћивања уранијума и произвођења довољне количине нуклеарног материјала за атомску бомбу.

Техеран изричито тврди да нуклеарни програм има искључиво мирнодопоску сврху.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи