Читај ми!

Дипломатскa врећа са кокаином

Италијанска полиција пронашла 40 килограма кокаина у дипломатској врећи Еквадора, изјавио еквадорски министар спољних послова Рикардо Патино.

У дипломатској врећи Еквадора италијанска полиција је 18. јануара пронашла 40 килограма кокаина скривених у осам сандука који садрже рекламни материјал, изјавио је после готово месец дана еквадорски министар спољних послова Рикардо Патино.

Средином јануара, службеници царине Линате у Милану, уз помоћ полиције, отворили су дипломатке вреће у конзулату и у њима пронашли 80 шоља у којима се налазио течни кокаин тежине 40 килограма.

Власти су саопштиле да је полиција у Милану привела пет еквадорских држављана, међу којима је уметник Кристијан Лур, коме је Еквадор омогућио да користи дипломатску врећу.

"Изненађени смо и веома узнемирени овим инцидентом", рекао је Патино новинарима, додајући да друга приведена особа није еквадорски дипломата, пренео је АФП.

Дипломатска врећа омогућава изасланицима да преносе добра и пошту између земаља, а да њен садржај не буде предмет претраге.

У врећи држава обично шаље пошту или предмете за званичну употребу својим мисијама у иностранству, а према Бечкој конвенцији о дипломатским односима из 1961. године врећа не може бити отварана нити заплењена.

Патино је рекао да је врећу, пре него што је послата из земље, прегледала агенција за борбу против наркотика у главном граду Еквадора, Киту.

Могуће је да је осумњичени убацио дрогу у врећу током пута, рекао је Патино и додао да је покренута истрага.

Еквадор се налази између Перуа и Колумбије, два највећа произвођача кокаина, и често представља транзитну тачку за кријумчарење наркотика.

Патино је изјавио да је еквадорска влада помагала Луровој позоришној представи у настојању да промовише туризам у тој земљи и да представи културу и традицију острва Галапагос.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи