Читај ми!

Пилоти "Иберије" у штрајку

Штрајк пилота шпанске авиокомпаније "Иберија", због страха да ће изгубити посао. Отказано више од 200 летова. Пилоти сматрају да је оснивање нискобуџетне компаније "Иберија експрес" претња за њихова радна места.

Шпанска авиокомпанија "Иберија" отказала је више од 200 летова заказаних за данас и за среду због штрајка пилота. Они протестују из страха да ће изгубити посао због оснивања нове нискотарифне филијале "Иберија експрес".

Компанија је отказала 109 летова за понедељак, или нешто више од трећине од укупно планираних, и још 104 за среду, када је, такође, највљен штрајк, јавља АФП.

Већина летова је отказана на кратким и средњим линијама. "Сви путници који је требало да путују отказаним летовима су контактирани и понуђене су им алтернативе", рекао је портпарол компаније.

Због два штарајка 18. и 29 децембра био је отказан готово исти број летова.

У настојању да смањи трошкове, шпански авио превозник планира да од априла ове године оснује нискотарифну филијалу "Иберија експрес".

"Компанија сматра да је стварање 'Иберије експрес' неопходно, јер постоји много линија на којима тренутно губи новац", истакао је портпарол.

Нови нискобуџетни превозник ће покривати кратке и средње линије на летовима из Мадрида. На овим линијама постоји велика конкуренција других нискотарифних превозника, а конкуренција су им и шпански возови велике брзине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи