Читај ми!

Покушај самоубиства пред камерама

Војни тужилац у Пољској Миколај Пжибил пуцао себи у главу док је држао конференцију за новинаре. Пжибил говорио о авионској несрећи у пролеће 2010. у Смоленску.

Пољски војни тужилац Миколај Пжибил преживео је покушај самоубиства из пиштоља на конференцији за новинаре у Познању, саопштило је Војно тужилаштво.

Болница у којој је Пжибил смештен саопштила је да се он налази у стабилном стању, свестан је и његов живот није у опасности. Доктор Леслав Ленартович је рекао да је војни тужилац задобио повреде лица, пренела је агенција АП.

На конференцији за новинаре, Пжибил је објашњавао зашто је војно тужилаштво затражило праћење мобилних телефона неких новинара и садржај њихових СМС порука приликом истраге одакле из војске цуре поверљиви подаци о трагичној авионској несрећи у пролеће 2010. у Смоленску. Тада је међу 96 путника и чланова посаде погинуо и председник Пољске Лех Качињски.

Сазнање да је војно тужилаштво тражило да се прислушкују и прате неки новинари који су извештавали о трагедији у Смоленску и истрази пада председничког "тупољева" изазвало је велики скандал у Пољској.

Генерални тужилац Пољске Анджеј Серемет намерава да саопшти јавности шта је одлучио да уради са тужиоцима из Познања који су тражили прислушкивање новинара без дозволе суда.

Пжибил је новинарима најпре врло емотивно објашњавао да је тај захтев био у складу са прописима и оптужио Серемета и Генерално тужилаштво да покушавају да ликвидирају војна тужилаштва, а медије да су допустили да буду увучени у ту прљаву кампању.

Новинаре је после тога замолио да на кратко изађу из сале да се просторија проветри. Чим су изашли, новинари су зачули пуцањ из пиштоља, а затим нашли Пжибила у локви крви.

Председник Пољске Броњислав Коморовски и министар правде Јарослав Говин затражили су од Генералног тужилаштва хитну истрагу о том случају.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи