Смештај у Мионици за породицу из БиХ која је остала без дома у поплавама

Предраг Милисављевић из околине Мионице понудио је помоћ људима који су остали без домова у Босни и Херцеговини, након катастрофалних поплава. У свом етно-домаћинству обезбедио би смештај за једну породицу.

Чим је чуо за катастрофу која је погодила БиХ, Предраг Милисављевић је преко друштвених мрежа понудио смештај у свом етно селу у Кључу код Мионице. Он је контактирао и своје бројне пријатеље и познанике, које је упознао док је био активан у војној служби.

"Желим да примим породицу, четворочлану или петочлану, да им дам комплетан смештај, храну, све што им је потребно да бораве овде код мене, имаће све. Није временски ограничено и докле год буде требало јер ту ноћ сам био будан и када сам видео да се десила катастрофа ја сам саосећао са тим народом, јер сам и емотивно везан за Босну и Херцеговину", наводи Предраг Милисављевић, из Села Кључ код Мионице. Додаје да је тамо завршио војну школу. "Тамо имам и доста класића који су са мном били на школовању и онда сам звао телефоном и обратио се, и уколико треба породица да је нека остала без дома да могу да сместим истог тренутка", истиче он.

Предрагу Милисављевићу ово није први хумани гест. Његова породица већ је у неколико наврата у свом Етно домаћинству угостила породице и људе којима је помоћ била неопходна.

"Од почетка бављења сеоским туризмом, кад сам отишао у пензију, ја сам прво примио породицу са Косова и Метохије који нису имали новца за летовање, било је овде две породице из Ораховца, после тога у међувремену кад нису биле те недаће и несреће на Балкану примио сам децу са аутизмом, самохране мајке, чак после оне огромне несреће у Грчкој што се десила пре пар година велики пожар, примио сам два официра који су били ту са породицама по месец дана. Грци моје колеге, исто падобранци. И даље ћу наставити са тим хуманитарним радом, јер наше мало некоме значи много", истиче Милисављевић.

Предраг са нестрпљењем чека да му се нека од породица којој је неопходан шмештај јави. Уколико је потребно спреман је и да их сам довезе или обезбеди превоз за њих из БиХ.

 

 

 

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи