Крагујевац: Деветоро страних студената добило дипломе Медицинског факултета

Индексе крагујевачког Факултета медицинских наука има више од 400 страних студената, из 18 земаља. Првих деветоро, који су завршили студије медицине на енглеском језику, добили су дипломе.

Деветоро будућих лекара из Индије, Нигерије, Либије и Ирана стигло је прошле године са Украјинског универзитета, како би завршили шесту годину медицине. Недостајали су им, кажу, пријатељи и породице, које су хиљадама километара далеко, али су срећни, јер су их овде колеге и професори лепо прихватили. Диплома Медицинског факултета отвара врата за рад у целом свету, а неки од њих желе да остану овде.

“Живети у Србији било је задовољство за мене и волео бих да наставим да се усавршавам овде у виду специјализације”, каже Санишав Синг из Индије.

„Овде су се сви трудили да нам помогну и били љубазни и пријатни према нама. Научили смо пуно од професора и тешко нам пада растанак”, наводи Рајшана Швидер из Индије.

“Ја ћу своју специјализацију наставити у Енглеској, али волео бих да будем доктор овде у Крагујевцу”, каже Мешат Фаратип из Ирана.

Велико је интересовање студената за Факултет медицинских наука у језику, док су студије опште медицине акредитоване прошле године. У овом семестру уписано је105 страних студената, бруцоша, који долазе са свих страна света, од Аустралије до Бразила.

“Ми се трудимо да имамо студенте из целог света и да једног дана будемо препознати у свим тим земљама, што се тиче медицинске струке оволики број студената немате нигде у Србији”, каже доцент др Бранимир Радмановић продекан за наставу на енглеском језику ФМН у Крагујевцу.

“Они су препознали ФМН као установу где могу да добију сва неопходна знања и препознати смо по научним истраживањима и раду”, наводи професор др Владимир Јањић, декан ФМН у Крагујевцу.

Школовање страних студената је од великог значаја, подиже међународни углед не само Универзитета, већ и целе земље. А најбољи амбасадори и представнци су управо ови дипломирани лекари.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи