Читај ми!

Лесковац: Медицинска школа једна од најтраженијих

Данас се завршава школска година за основце. У уторак , среду и четвртак осмацима предстоје завршни испити из српског, математике и изборног предмета и трка за упис жељене школе. У 18 школа на подручју Јабланичког округа има 2058 места, 370 више него осмака.

Понека књига на столу, иако су оцене већ закључене и савет учитељице да се током лета добро одморе. Нови сусрет 1. септембра. У учионици годину дана старијих ученика слављеничка слика. Торта, балони и сузе за крај првог школског поглавља.

„Протекло је као у лету. Лепо смо се дружили, учили, прикупили знање и спремни су за 5. разред", каже Татјана Прокоповић, учитељица ОШ „Вук Караџић" у Лесковцу.

Пред осмацима испит знања и зрелости. Остало је само неколи дана да се појасни, утврди, преслиша градиво из три предмета.

„Спреман сам како сам вежбао, мислим да ће тај труд да се исплати. Судећи да сам већ уписао ИТ у Гимназији само треба да одржим то место и да имам добре резултате", каже Петар Цветковић, ученик 8. разреда ОШ"Вук Караџић" у Лесковцу.

За пријемне испите спремне су и основне школе.

„Наши ученици поилажу у фискултурној Сали, ту је био и пробни завршни испит па ће ту бити и овај главни тако да деца су се спремала, припремна настава је одржана", наводи Драгана Станисављевић, педагог ОШ „Вук Караџић".

Важно је показати добро знање јер уз одличан успех и пола поена може бити пресудно за упис жељене средње школе. И ове године очекује се огромно интересовање за лесковачку Медицинску школу. До места на општем смеру не може се без 90 поена.

“По некој статистици Министарства просвете Медицинска школа у Лесковцу представља једну од најтраженијих школа у Србији и за једно место конкурише чак 5 ученика.Ове године ћемо уписати по конкурсу 140 ученика распоредјених у 4 раличита смера", каже Марија Савић, директорка Медицинске школе у Лесковцу.

На територији града Лесковца 1164 дјака завршавају основну школу.Слободних места је 200 више.Ваља размислити о дуалним занимањима где је 209 слободних места у школама у Лесковцу и Власотинцу, али и о смеру геометар у Црној Трави која плаћа боравак у ученичком дому, књиге и превоз.

петак, 21. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије