Читај ми!

Лесковац: Билборд за учитељице

Родитељи и ђаци четвртог разреда Основне школе "Васа Пелагић" у Лесковцу на необичан начин изразили су захвалност учитељицама и наставници енглеског језика за изузетну сарадњу, посвећеност и предан рад. Билборд у центру града никога није оставио равнодушним.

"Наше учитељице су нас научиле много тога за ове 4 године, а пре свега, су нас научиле да израстемо у добре и успешне људе", каже Алекса Илић, ученик 4. разреда ОШ "Васа Пелагић" у Лесковцу.

Уз знање и животне лекције учитељице Сузана, Весна, Мирослава, вероучитељица Мирјана и Анита, наставница енглеског језика несебично су ђацима пружале љубав, топлину, храбриле их и помагале у свему. На растанку осећања помешана. Нису криле емоције ни када су виделе билборд у центру Лесковца.

"Заједно смо били, тако да нам је било прелепо, тако да још увек држи тај благи шок, та радост и срећа коју осећам и даље", каже Сузана Марковић, учитељица ОШ "Васа Пелагић", а њена колегиница учитељица Мирослава Радовић,учитељица О.Ш "Васа Пелагић" Лесковац додаје: "Хвала родитељима који су показали заједништво. Знате, када се из једне генерације на билборду нађу сви актери целе генерације, онда је то прави успех."

"За мене лично то значи да треба да се стално сагледавам, преиспитујем, гледам њиховим очима. То је један велики задатак", наводи Анита Цекић, наставница енглеског језика.

А није било нимало лако генерацији коју је на почетку школовања корона поделила у групе. Зближили су се у другом разреду. Свесни изазова са којима су се учитељице сусретале и колики су труд улагале од родитеља захвалност и гест за памћење.

"На овај начин желимо учитељицама да одамо захвалност за све подељене сузе, радост, срећу, тугу, бавиле су се нашом децом, каже једна мама Марија Крстић Радојковић.

"Наша деца у учитељици првенствено имају пријатеља па тек онда учитељицу. Имају сву слободу да са њом поделе и бриге и проблеме", сматра мама Сандра Тасић.

Када је искрена и јака спона између родитеља, деце и учитеља резултати су неизоставни. Потврђују такмичарске награде, али и билборд.

"Сваки вид мотивације нам је значајан и изузетно драгоцен да још боље и још квалитетније радимо”, наводи Александар Цинцар Јанковић, директор ОШ "Васа Пелагић" у Лесковцу.

Када су темељи чврсто постављени, надградња иде лако. Није важно којим ће се професијама ови малишани бавити, извесно је да ће бити добри људи.

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије