Mатуранти краљевачке економске школе одржали лекцију из пријатељства

Имати отворено срце - фраза је коју често користимо. Међутим, право значење ових речи показали су и на делу ученици Економске школе у Краљеву. Уз свог друга са развојним потешкоћама одељење 4/4 било је у свим ситуацијама. Прославили су са Луком и матуру.

Успели су јер је Лука Радић увек био равноправни ученик 4/4, чак и омиљени.

“Гледајући га, научила сам колико људског значи, колико емпатија значи. Мислим да би свет био много бољи, када би смо били више емпатични, када би смо мало више мислили на друге, на крају крајева сви смо ми људи и нема разлике медју нама”, каже Ања Сеничић, матурант Економске школе Краљево.

Вања Ђековић додаје: „Једноставно не треба да издвајамо такву децу никада и да им пружимо све као и осталима”.

“Једноставно Лука нам је помогао да што пре сазремо и да будемо као једна група као одељење сложни”, наводи Лидија Пандрц, матуранткиња.

Њен друг Лука Радић додаје: „Осећам се феноменално што сам ове четири године провео са њима и још ћемо да се дружимо. Поносан сам сам на себе и на моје другаре”.

Четири године другарства је сведочила Лукина асистењкиња. Чак се каже и подмладила.

“Предходних дана, један од најкоментарисанијих видеа на друштвеним мрежама снимљен је у учионици када су другови Луки приредили изненађење за рођендан”, рекла је Јелена Даничић, персонални асистент.

Петар Ристановић, матурант Економске школе у Краљеву сматра да је Лука веома добар човек и мисли да је заслужио све што су му приредили.

Драгана Пауновић, директорка Економске школе у Краљеву истиче да је школа поносна на све њих. Додаје: „Лука је једно дивно дете и надам се да ће у будућности имати великог успеха у даљем животу и ако се одлучи на даље школовање, ова школа ће бити ту да му помогнемо”.

“Пример добре праксе у у целој Србији када је инклузија у питању, пример како направити добре људе”, наглашава Јована Лазовић, педагог Економске школе у Краљеву.

Ови млади Људи више неће седети у истим клупама, путеви ће их одвести на различите стране, али ученици 4/4 кажу - Луки ћемо заувек бити пријатељи.

 

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије