Студенти из Горњег Милановца направили апликацију за сналажење на аеродромима

Милан Јевтовић и Лука Мијатовић, студенти из Горњег Милановца направили су апликацију за сналажење на аеродромима. Своју апликацију су представили представницима из ај ти индустрије у Њујорку током стручног усавршавања.

Како се снаћи на аеродрому, организовати се када касне летови и добити све значајне информације. То је идеја коју су Милан И Лука преточили у прототип апликације.

"Када смо отишли у Америку да додатно се усавршавамо и развијемо ту идеју схватили смо да то уствари није људима толики проблем. Већ да им је већи проблем када им је лет отказан или померен. И онда смо кренули да радимо у том смеру", наводи Лука Мијатовић, студент из Горњег Милановца.

Све је почело прошле године када су као гимназијалци победили на првом старт ап викенду управо у милановачком старт ап иновационом центру.

"Идеја је заиста била одлична и они су конкурисали на више места, али оно по чему су тренутно познати и оно што је било најбоље од свега тога то је да су учествовали у Болд програму и да су тиме освојили путовање у Америку где су даље могли да раде на тој идеји и да је усавршавају и да добију праве менторе за то", наводи Ана Хаџић, из Регионалног иновационог старт ап центра Импулс, Горњи Милановац.

Захваљујучи пословној идеји Лука и Милан су стекли право да бораве у Америци у оквиру БОЛД програма академске размене балканских омладински лидера у организацији америчке амбасаде у Београду. У марту и априлу су похађали програм на тему предузетништва и економског развоја и наставили да развијају идеју о апликацији на аеродрому.

"Тамо смо имали прилику да од лидера из ове индустрије учимо неке и поучне да кажем лекције, али и технике како даље да наставимо да развијамо нашу апликацију . Зато је дошло и до малих измена у самом коцепту наше идеје. И имали смо прилику да идеју представимо у водећим компанијама пред лидерима из Старт ап екосистема", истиче Милан Јевтовић, студент из Горњег Милановца.

Лука Мијатовић каже да су радили истраживање тржишта и нису нашли ниједну апликацију сличну својој. Објашњава: “Има сличних, али ниједна не ради ту функцију коју смо ми хтели. Тако да мислимо да је то права прилика и мислимо да можемо доста да постигнемо са њом.”

Милан и Лука, заједно са осталим учесницима БОЛД програма, ове седмице ће представити свој напредак и идеје инвеститорима и стручњацима из области предузетништва на Демо дану у Београду. Планирају да апликацију ускоро потпуно софтерски развију и да је прво тестирају на београдском аеродрому.

недеља, 23. јун 2024.
25° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару