Шта привлачи туристе у бању Врдник која је, званично, друга по посећености у Србији?

По броју гостију од почетка године, Врдник је друга бања по посећности у Србији. Осим у Специјалној болници за рехабилитацију ''Термал'', више је туриста и у хотелима и приватним апартманима. Због тога се улаже у инфраструктру и нове капацитете.

Некада је Врдник био познат по рударима, а данас по лековитој води, чије благодети су они први осетили. У термалним базенима Специјлане болнице за рехабилитацију, гости из целе Србије.

“Лепа је вода ова за старије људе. Одлична вода, бања. Леп ваздух, чист”, каже један посетилац, а друга гошћа додаје: „Обожавам Фрушку Гору. Неколико пута смо долазили са пријатељима овде, давно беше, сад сама долазим.”

Сезона у Врднику је скоро целе године. За кориснике услуга Специјалне болнице за рехабилитацију, смештај је обезбеђен и у приватним апартманима.

"Вежбе у кинези сали, рад са терапутима, електро терапија, базен, та термална вода. То када се споји, то заиста даје фантастичан ефекат и много убрзава оправак пацијента. Оно што ја препоручујем да остају у бањи. Кад останете у бањи, ефекат је много већи. Одмарате поподне, прошетате. Фрушка гора је лепа, Врдник је леп'', наводи Милица Поповић, физиотерапеут у Специјалној болници за рехабилитацију ''Термал'' Врдник.

"Специјална болница за рехабилитацију ''Термал'' Врдник располаже са 280 лежајева, који су 90 намењени за пацијенте које упути РФЗО, а осталих 190 намењено је искључиво за комерцијалне сврхе. Морам рећи да је потражња огромна, да је интересовање огромно, у ту сврху смо склопили аранжмане и са приватним смештајем од којих смо изнајмили 70 лежајева'', каже Драган Косовац, в.д. директора Специјалне болнице за рехабилитацију ''Термал'' Врдник.

Приватници улажу у апартамне и хотеле, а држава у инфраструктуру. До краја године, у Врднику очекују да ће имати око три хиљаде лежајава за госте, колико ово место има и становника.

"Имамо осам активних инфраструктурних пројекта који се сад изводе. Имамо исто толико који чекају на грађевинске дозволе. Управо се налазимо на локацији изградњи нове бање у Врднику и ми очекујемо да ћемо све инфраструктурне пројекте у наредне две године да приведемо крају'', каже Драган Драгичевић, директор Туристичке организације Општине Ириг.

У порасту је и број дневних посета, а само у прва четири месеца ове године, у Врднику је ноћило 8.000 странаца.

Да је Врдник све занимљивији туристима, потврђују и бројке. 2013. Било је 50.000 ноћења, прошле године, забележено је 220.000 ноћења.

недеља, 23. јун 2024.
22° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару