Читај ми!

Велико Градиште: У азилу угинуо већи број паса

У азилу Удружења "Помоћ угроженим животињама" у Великом Градишту угинуо је већи број паса. За сада нема званичних информација о узроцима, али се сумња да су угинули због небриге.

Још увек нема званичних информација колико је паса угинуло у азилу Удружења ПУЖ- помоћ угроженим животињама у Великом Градишту. Неки медији помињу цифра од преко сто паса, али Слађана Богичић из овог удружења која је и пријавила полицији угинућа, негира ту бројку, али и своју одговорност.

На питање ко је власник Слађана Богичић одговара: „Па нема власника, има удружење. Ја сам само за то, ја не морам чак ни да идем сваки дан овде. По статуту, има Статут, то је устав једног удружења. - Значи у Удружењу нико није одговоран ? - Јесте, сви чланови.”

У Општини Велико Градиште кажу да већ годинама помажу овом удружењу и да су до сада имали добру сарадњу у збрињавању паса луталица. По сазнању о дешавању у азилу покренули су одговарајуће мере.

“Ја сам одмах послао нашу Комуналну инспекцију на терен, они су утврдили да тамо има лешева паса, наложили су им да се то склони, да се затрпа, како то већ закон налаже. Ветеринарски инспектор је реаговао, изашао на лице места. Имам незваничне информације да је то од небриге, од нехрањења, непојења паса, што је, заиста ја немам речи ако је то тачно. Мислим да заиста није примерено да се тако људи који воле животиње понашају”, сматра Драган Милић, председник Општине Велико Градиште.

Како незванично сазнајемо, лешеви једног броја паса били су у поодмаклом стању распадања, а сумња се да су угинули од глади. У Основном јавном тужилаштву у Великом Градишту кажу да ће о евентуалном покретању поступка донети одлуку када добију потпуне информације од свих релевантних институција.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?