Осмаци из једне лозничке школе изненадили наставнике на крају школе

Ученици осмог разреда Основне школе "Кадињача" у Лозници приредили су несвакидашње изненадјење за запослене у тој установи, као знак захвалности поводом мале матуре. Представу која прати њихово школовање од уписа у први разред ђаци су припремили у тајности.

Осмаци у улози својих учитеља, али и наставника историје, физичког и свих запослених у школи представа је коју су ученици извели у намери да се на завршној прослави захвале за све лепе тренутке током школовање. Њихова идеја била је, кажу, и да подсете да је школа друга кућа и место где се стварају пријатељства за цео живот.

"Веома ми је драго што сам имала прилику да учествујем у овако лепој представи и омиљени део представе ми је био осмех на лицима наших драгих наставника и учитеља и на пробама смо се сви заједно још више зближили", каже Елена Божић, из Лознице.

Павле Никола Митровић додаје: "Увек смо се сви држали заједно, да ли је то било у првом разреду код учитеља или сада у осмом разреду када год је било у питању другарство, када год је било градиво, школа, помагање, некако увек смо били на скупу, могу да кажем да никада нећу заборавити све лепе тренутке које смо заједно провели у нашој школи."

Представу од 9 чинова ученици су припремали месецима у тајности уз подршку једне маме. Ово импровизовано позориште имало је 60 учесника.

"Било је захтевно како их скупити у исто време да сви вежбају, међутим пошто ми је представа била свакако подељена по сценама значи долазили су код мене у стан тј они су долазили код мене на вежбање и на дружење свакодневно”, истиче Лидија Шекуларац, из Лознице.

Њихова идеја изнендила је све присутне који, тврде, да овако дирљив моменат нису дожевели. У публици коју су чинили сви запослени у школи видео се и смех, али и сузе, јер су представу доживели као признање свом раду.

"Оно што је јако занимљиво је како они виде нас, какви смо ми у њиховим очима, све је било умерено, са границом, приредба је пратила школовање од њиховог доласка у школу, часова код учитеља, потом време онлине наставе, време короне под маскама у школи и на крају њихову матуру”, истиче Нада Остојић, директорка Основне школе "Кадињача".

"Успех у друштву почиње са успехом у вашем друштву", речи су захвалности који ће са именима ових осмака остати за вечност у архиву школе.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару