„Прича о почетку”: Гринга и Гринго живе у чудесном свету Маринго

Маринго је необично име за посебан свет - креирали су га брат и сестра Милана и Небојша Виденов и сместили га у књигу „Прича о почетку". За ово маштовито штиво добили су награду на недавно одржаном међународном сајму књига за децу и младе у Болоњи.

Ово су Гринга и Гринго и они живе у чудесном свету Маринго. А ово су Милана и Небојша Виденов и они живе на планети која се зове Земља. Сличности се на први поглед можда не виде, али разлике нема.

“Направили смо и креирали два чаробна радознала чудовишта која представљају нас, наш алтер его. Настали су цртањем чаробних оловки”, каже Милана Виденов, коауторка књиге.

“С обзиром да књига садржи многе елементе који су делови поп културе и који су утицали на нас када смо били мали и касније. На тај начин она је за све генерације зато што уметност, филмови, књиге стрипови, нису само за децу, они су и за одрасле, за све људе”, наглашава Небојша Виденов, коаутор књиге.

А успешан почетак ове необичне приче нису ни сањали, као ни награду на међународном сајму књига у Болоњи.

“Стварно смо били у чуду и даље не знамо како то да перципирамо, али дефинитивно је препознато. Сигурно је другачије од онога што тренутно постоји, зато што је књига нешто између стрипа и графичке новеле“, закључује Небојша.

Милана је креативна уметница, графички дизајнер и фотоилустратор. Небојша је тим лидер и илустратор. Обоје воле науку и уметност.

“И схватили смо да уколико спојимо разлике, избришемо границе, удружимо сва знања и искуства да можемо да кренемо у авантуру”, наглашава Милана Виденов, коауторка књиге.

"Прича о почетку" је прича о љубави, ванвременска, за све узрасте. Она нас подсећа на важност породице и пријатеља, буди машту и дете у нама.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије