Ужице: Изложба ветерана "Одбрана отаџбине"

Поводом обележавања 32 године од формирања Посебне јединице полиције, Удружење ветерана те јединице је, у сарадњи са ресорним министарством и уз помоћ пријатеља, приредило у Ужицу изложбу "Посебне јединице полиције из Западне Србије у заштити отаџбине".

Изложба обухвата фотографије, као сећања на различите тешке и лепе моменте, сведочења учесника, разлоге настанка јединице, ангажовање у тешким временима, све до гашења 2001. године. Посебан део посвећен је полицајцима који су пали у одбрани отаџбине. Изложба је само једна од активности Удружења ветерана.

„Циљ је неговање традиције сећања на припаднике, погинуле, нестале, рањене, угрожене и сећање на јединицу. Бавимо се и хуманитарним радом, помажемо у изградњи и реновирању кућа угрожених припадника, помажемо у лечењу, проходности у Београду, набавци лекова“, наводи Саша Пантелић, председник Удружења ветерана ПЈП.

Удружење ветерана постоји 5 година и има више од 2.000 чланова. Годишње имају преко 200 различитих манифестација. Састају се разним поводима, а изложба у Ужицу била је права прилика да се сретну и подсете времена када су бранили отаџбину.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије