Елена Станковић из Власотинца најбоља студенткиња медицине у Нишу

Најбољи студенти медицинских факултета добили су данас уговоре о раду у Клиничким центрима и болницама широм Србије. Међу њима је и др Елена Станковић из Власотинца. Као најбољем студенту Медицинског факултета у Нишу средином месеца стигло јој је и признање Српског лекарског друштва.

Индекс пун десетки. За другу оцену током шест година студија не зна. Ђак генерације у основној школи, вуковац у власотиначкој Гимназији, др Елена Станковић најбољи је студент Медицинског факултета у Нишу.

„Потребно је много пожртвовања, много времена, много труда, много могу да кажем и ризика једноставно да ја себе убедим да морам да будем десет нула и никако другачије. Све је почело кад сам била прва година и кренуле су да се ређају десетке и ја сам себи рекла не, ја морам до краја студија, кад сам прву годину која је најтежа преживела, онда ћу и цело студирање. У суштини из ове перспективе могу да кажем да и није било толико тешко зато што сам ја то волела и уживала сам у сваком тренутку и учења, али испита и уписивања тих оцена", наводи др Елена Станковић из Власотинца.

Љубав је изродила успех и признања. Најзначајниије је посао. Са просечном оценом 10.00 могла је да бира где ће да ради и којом граном медицине ће се бавити.

„С обзиром на то да су таленти кренули отприлике 2018. године ја сам се се трудила да одржим тај просек и због тога зато што ми је то био сигуран посао никако нисам хтела да одем одавде ту ми је породица, пријатељи и некако сам градила себе овде и хтела бих да лечим наше људе, а не неке тамо странце", истиче др Елена.

Упориште енергије и подршке је породица која понос не крије.

„Сваки родитељ је поносан и срећан ако дете следи и испуни своје снове, а Елена је управо то и учинила", каже Сања Станковић, Еленина мама.

Осмех са лица Елена не скида. Нестрпљиво броји дане до 3. јуна када ће у Клиничком центру у Нишу почети да ради

„Ја сам конкретно бирала интерну медицину, гастроентерологију. То је моја прва жеља, заправо и једина тако да сам изузетно срећна што ми је директор изашао сусрет и што сам добила тамо посао", закључује др Елена Станковић.

Циљеве је јасно зацртала. Код ње паузе нема. Већ је закорачила у свет науке којој жели да се посвети. И на докторским студијама само десетке. Елена другачије не зна, трудом поплочава своју стазу среће.

 

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару