Успеси шабачких мажореткиња

На недавно одржаном државном првенству у мажорет плесу у Лозници, Шабачке мажореткиње освојиле су, у категорији кадета, пет медаља и тако се пласирале на европско такмичење. Младе Шапчанке са родитељима и педагозима, наступе припремају са много ентузијазма и често на карневалима привлаче погледе публике.

Вредно и са осмехом вежбају првакиње државе, шабачке можореткиње, које су за само пет година постојања друштва, са такмичења и карневала у родни град донеле петнаест медаља. Једнако кажу уживају у савладавању вештине руковања штапом, дружењу, новим пријатељствима, костимима и кореографијама.

Једанаестогодишња Нађа Лукић каже да се захваљујући учитељици и тренеру уписала у мажореткиње. “То је један прелеп спорт! Често путујемо и на путовањима је прелепо! Сви буду узбуђени, сви се одушеве како изгледамо и увек нам аплаудирају”, додаје Нађа.

Шабачке девојчице на путовањима увек остављају посебан утисак. Током фестивала у Венецији привукле су пажњу светских медија, па су се нашле и на насловним странама.

“Ми имамо те наше костиме принцеза, успут и Зимске бајке, одакле сам ја узела тај бели костим и тамо сам ја једноставно дошла, појавила се и очигледно да се то људима јако свидело. С обзиром на то да смо и наступале тамо, сигурно смо привукле пажњу”, наводи тринаестогодишња Мила Митровић.

Мажорет спорт у Србији није много распрострањен, али шабачке девојчице све су бројније.

Марија Глигорић, тренер Шабачких мажореткиња каже да су пре две године биле на државном првенству у Белој цркви, где су освојиле треће место. Сада су још боље. „Ево, ове године смо прве у држави, ето колико смо напредовале, биле смо на Гранд прију у Панчеву, прошлог викенда, доста манифестација смо заправо посетиле, Опен денс Сремска Митровица”.

Шабачке мажореткиње мало су друштво, али је зато ентузијазам велики. Да засијају на сцени, помажу им родитељи и педагози.

“На жалост, клуб се финансира сам, имамо помоћ од Туристичке оргнизације града у смислу да нам обезбеде превоз за нека такмичења, али углавном и родитељи учествују у костимима”, рекла је Љубица Павловић, председница КУД-а "Шабачке мажореткиње".

Додаје да шију сами, да би било доста јефтиније, јер немају, каже, средстава, да исфинансирају све: “Још увек девојке немају чак ни исту обућу, али се бар трудимо да костими буду исти”.

Младе мажореткиње баве се и хуманитарним радом. Вредно тренирају и једва чекају европско првенство и предстојеће лето, које ће провести на наступима и путовањима.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару