Две награде за Краљевачко позориште на Фестивалу "Јоаким Вујић"

На 60. Фестивалу професионалних позоришта Србије "Јоаким Вујић" у Ужицу, Краљевачко позоиште добило је 2 награде. Представу „Бог масакра" наградио је жири округлог стола критике, а Милош Лазић добио је награду за глумачко остварење.

Огледало савременог друштва у интимности камерне поставке. „Бог Масакра, у режији Игора Павловића, по мишљењу жирија округлог стола критике, заокружено је уметничко остварење које, кроз причу о лицемерству родитеља и њиховој недовољној бризи о деци, покушава да одговори на питање како је дошло до маскра у „Рибникару" и доминације насиља у друштву.

“Увек представе са много људи изгледају некако помпезније, некако су више за фестивале, а у овом случају ту смо нас четворо и школске клупе. али после играња, када смо чули критике и када смо чули стварно одушевљење публике које је било некако једногласно, онда и јесмо очекивали неке награде”, наводи Светлана Миленковић, глумица Краљевачког позоришта.

Једну од 4 равноправне глумачке добио је Милош Лазић. По мишљењу жирија, уверљиво је градио лик адвоката од успешног, моћног и циничног човека данашњице, преко фрустрације и свађе, до потпуног психичког краха и немоћи.

“То је друга представа коју ја радим у том позоришту. Колеге у представи, такође, верујте ми да без њих то тешко да би било могуће и свако од њих је заслужио подједнако награду јер су заиста фантастични партнери и дивне колеге”, истиче Милош Лазић, глумац.

Владимир Јовановић, глумац Краљевачког позоришта додаје: “Морам да кажем да ме искрено јако радује чињеница што се наше позориште усталило на Фестивалу Јоаким Вујић. Ово је наше пето учешће од 2013. године и вратили смо се са 13 награда.

Једно од најмањих професионалних позоришта у земљи 75. сезону завршава са пет премијера, од чега се две представе намењене деци и младима.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије