Како су у Јагодини повећали број хранитељских породица?

Крајем прошле године градски центар за социјални рад у Јагодини позвао је породице које желе и испуњавају услове да се пријаве за хранитељство јер у том тренутку није било слободних хранитељских породица. После апела у нашем програму јавиле су се заинтересовани хранитељи, па је у поступку обуке 12 породица.

Славица и Предраг Ивановић пријавили су се Центру за социјални рад у Јагодини као потенцијални хранитељи. Њихово троје деце ускоро одлази из родитељског дома. Простора у кући има довољно као и стрпљења и љубави за дете које ће ускоро примити у своју породицу.

„Наша деца што су одрасла да не будемо сами, једноставно да очувамо неко дете поред себе, једноставно да му пружимо љубав“, каже Предраг Ивановић уз Јагодине, а Славица Ивановић додаје: „Желели би да неко дете усрећимо и да му пружимо топли дом. -Је ли Вам битно да ли је дечак,девојчица, који је узраст детета?-Па није битно, али у суштини би волели тако неко мање дете да буде и онда да расте уз нас.“

У 80 породица на територији јагодинске општине смештено је 120 деце. Бодовања и обуке за хранитеље су ригорозне јер је циљ добити што боље породице које имају капацитете и спремне су да прођу обуку.

„Јако је важно да имамо доста хранитељских породица на располагању из ког разлога,зато што свако дете није за сваког хранитеља,неки хранитељи су за млађи узраст неки за тинејџере неки за неке проблеме у понашању или здравствене проблеме тако да је потребан већи број разноврсних породица како би онда могли да потребама детета прилагођавамо хранитеље и њихове особине и њихов начин и модел васпитања“, наводи Бисерка Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

У сарадњи са министарством за бригу о породици и УНИЦЕФ ом све породице заинтересоване за хранитељство.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара