У међународном џудо тренинг кампу у Кикинди борци из више од 15 репрезентација

Кикинда се уписала у календар Светске џудо федерације по међународном тренинг кампу, који традиционално окупља најбоље борце и више од 15 репрезентација, од Јапана до Британије.

Јована Чакаревић из Београда је сениорска првакиња Србије и чланица подмлађене српске џудо репрезентације која је недавно на Европском првенству у Загребу освојила екипну бронзу. Сада се у Кикинди припрема за нове турнире и предстојеће Олимпијске игре у Паризу. У спортском центру "Језеро" 18. међународни џудо тренинг камп окупио је више од 400 учесника из 11 држава.

“Одлично је, стварно је лепа атмосфера, пријатни су људи и стварно бих поновила и следеће године, јер имамо добре спаринг партнере са којима можемо да радимо, тако да је добар камп”, прича Јована Чакаревић, џудо репрезентативка Србије.

Један од наших најуспешнијих џудиста је Александар Кукољ који редовно, дуже од деценију, долази у Кикинду.

“Следеће такмичење су Олимпијске игре, Боже здравља. Нећу се борити нигде до тада, покушаћу да сачувам и тело и ум, а што се припрема тиче ево након овога идем и већ су у мају припреме за завршну фазу. После ћемо видети шта ћемо даље”, наводи Александар Кукољ, џудо репрезентативац Србије.

Први камп је пре 18 година имао тридесетак учесника, а сада је окупљање у Кикинди важан део спортског календара светске џудо федерације.

“Мој клуб и ја се трудимо да пратимо све квалитетне тренинг кампове у окружењу, а ово сигурно да је један од тих, можда и један од бољих тренинг кампова и што се тиче саме организације и квалитета на турниру што показује велики број такмичара врхунских шампиона и да млади такмичари заиста имају од кога да науче”, рекао је Драган Мрваљевић, генерални секретар Џудо савеза Црне Горе.

“Долазе нам сада и такмичари из већих европских држава, Белгије, Енглеске, прелазимо тај оквир региона што је нама и част и обавеза да наставимо даље да радимо”, истиче Светислав Вукмирица, ораганизатор кампа.

Спортски тренинг камп у Кикинди прати и Међународни џудо куп "Драган Цигановић Цига" који традиционално окупља такмичаре свих узрасних категорија.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара