Како нам изгледају излетишта после уранка

Традиционално за први мај излетишта у Србији су пуна, а након празника на појединим местима је чисто, али на неким несавесни излетници оставе смеће за собом. Колеге из Врања, Ниша и Пирота су проверавале излетишта у њиховом крају.

Иако су комуналци пре празника очистили сва излетишта код Врања, у околини Александровачког језера, данас гомиле смећа.

"Било је пуно и ту и тамо, али су оставили смеће за собом што уопште није у реду”, каже посетилац. На питање - како се понаша у природи, анкетирани одговара: “Скупим за собом шта бацим, покупим и бацим у канту, контејнер."

Други додаје: “И да су хтели да покупе нису имали где, јер нема ни контејнера, а да их има вероватно би били пуни и ја сам однела своје смеће."

Пироћанцима, на излетиштима која су јуче била пуна, подељено је око две хиљаде кеса. Данас су излетнике омели хладно време и киша.

"Људи су се некако навикли није као ранијих година доста људи сакупи за собом сво смеће и однесе у оближње контејнере на излазу из излетишта”, каже Душан Живковић, из села Црвенчево.

"Уопште јавне институције не требају бити неко ко ће решавати наше проблеме, решимо решиве проблеме, ово су решиви проблеми где обичан човек, ми сами можемо да их решимо и да иза себе не остављамо преблем којем једноставно ту није ни било место", истиче Александар Видановић, из Удружења грађана "Геа".

И Нишлије су бринуле о околини, најпосећеније излетиште Бубањ, након празника је чисто. Комуналци су поставили канте и контејнере и износили смеће.

"Већ у седам сати наше три екипе кренуће да чисте оно што је остало и довести сва излетишта у стање какво је било пре него што су дошли излетници", наглашава Саша Матић, из ЈКП Медијана Ниш.

Казне за несавесне грађане који бацају смеће су око педесет хиљада динара, под условом да их инспекција на лицу места затекне када то чине.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара