Све више пензионера користи дигиталне технологије

Све је више пензионера који се прилагођавају модерним технологијама и користе све могућности ‘’паметних’’ телефона. У Горњем Милановцу велики број старијих грађана похађа обуку за рад на компјутеру и тако потврђују да су године само број.

За свакодневно информисање, комуникацију са пријатељима, забаву, све предности паметног телефона Мира Радојичић са лакоћом користи.

“Сваки дан идем на друштвене мреже читам новине. Значи ми то пуно, пошто се бавим правим креме сапуне и шампоне па онда то објављујем, пратим догађаје разне, баш ми значи пуно. - И да ли је било тешко да се прилагодите, да аплоадујете фотографију, да поставите неку објаву - па није било тешко, све по мало ,па се то научи навикне’’, каже Мира Радојичић из Горњег Милановца.

Сурфовање интернетом и коришћење екрана осетљивог на додир ипак не привлачи све старије Горњомилановчане. Гордана Милојевић не одустаје од класичног мобилног телефона са типкама.

‘’Ја јесам пензионерка, али сам млада пензионерка старог кова, тако да ја остајем и даље при овом телефону. Наравно да је одлично што постоје ови телефони што може све да се види на друштвеним мрежама, што мени деца причају шта виде шта гледају то, међутим ја лично остајем при старом’’, наводи Гордана Милојевић из Горњег Милановца.

Удружење пензионера у Горњем Милановцу броји 3.000 чланова. Већина користи многе могућности савременог доба и сматра да за усвајање новина у технологији године нису пресудне. Доста је и оних који похађају курс за рад на рачунару.

‘’Мислим да то много значи, мислим гледам овде ову моју једну конобарицу која је овде у шанку и она иде редовно на тај курс и остало. Изузетно јој значи, обучава се значи да ради и на компјутеру кући и овде може да конкурише. Одмах је тражила посао да ради код нас на компјутеру’’, каже Милан Васић, председник Удружења пензионера Горњи Милановац.

Лакше ће заједно ухватити корак са савременим технологијама кажу старији грађани Горњег Милановца, спремни да уче новине. Редовно се друже, одлазе на путовања и часове плеса. И око свега договоре се уз помоћ мобилног телефона.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво