Туча основаца у тоалету школе у Великој Плани, 12-годишњак добио потрес мозга

Родитељи дванаестогодишњег ученика Основне школе „Надежда Петровић", из Велике Плане, обратили су се нашем дописништва у Смедереву, због вршњачког насиља које се догодило прошлог четвртка у којем је њихов син, задобио лакши потрес мозга. Како тврде, школа није адекватно реаговала, а о самом инциденту, сазнали су од других ученика. Школа се поводом овог случаја, није званично оглашаала.

Након вербалног сукоба, дванаестогишњег дечака, физички је напао вршњак у тоалету школе. Инцидент се догодио прошлог четвртка после другог часа у преподневној смени, а родитељи су ту информацију, тврде, добили сатима касније. Тек по доласку кући, мајка је установила да дете има вишеструке повреде по телу, након чега га одводи код лекара, где су му установили лакши потрес мозга.

„Сукоб је настао у кабинету, где је мој син опсовао, тако је мени моје дете пренело, опсовао дете које је извршило насиље. Опсовао му је тату, јако ружно, и у истом тренутку, каже, мама, ја сам сетио да је њему тата преминуо, истог секунда сам се извинио, што је дете и потврдило, али је одговорио, нема везе, видећемо се у тоалету. Тренутно је дете видно боље, у односу на оно што је тога дана говорило да је могло да се деси са њим", наводи Ивана Мијовић, мајка повређеног дечака.

У ОШ "Надежда Петровић" су потрвдили да је дошло до инцидента.

Нико из школске управе није хтео пред нашу камеру, али како нам је потврђено из школе, тог дана када се догодио инцидент, заседао је Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављана и занематривања, такође су нам потврдили да је још увек у току и да ће након тога обавестити јавност.

Како каже дечакова мајка, он је неколико пута од разредног старешине тражио да се јави родитељима, али то му није било омогућено. Због претрпљеног стреса, и због неадекватне реакције запослених, родитељи ће тужити школу.

„Пред разредним сам га питала да ли си тражио да дођеш кући, дете је пред разредним рекло да је разредни одбио јер је наводно претходног дана изашло раније са наставе. Наишла је наставница географије, која је иначе са дотичним наставником тог дана требало да буде дежурна у школи, која је иначе и шеф у том тиму против насиља, повишеним тоном и арогантно поприлично ми је рекла да је моје дете криво за догађај тога дана", препричава Ивана Мијовић, мајка повређеног дечака.

О овом случају је обавештена полиција, као и Више јавно тужилаштво у Смедереву.

 

субота, 06. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару