Читај ми!

Хуманитарац из Врања трчи маратон кроз пустињу Марока за петогодишњег Максима

Врањанац, хуманитарац, мастер професор спорта – Марко Николић данас са аеродрома "Никола Тесла" отпустовао је у Мароко. Трчаће 1.600 километара кроз пустињу како би помогао оболелом петогодишњем Максиму из Ниша. За његово лечење неопходно је 80.000 евра.

За хумани подухват припремао се месецима, да врати наду, прикупи новац, спасе живот малом Максиму. Дечак болује од генетске мутације и у тешком је стању, не креће се и отежано гута храну и воду. Марко се упознао са Максимом. Очекује тешку трку, али и успех.

"Верујем да ћемо и овога пута успети. Морам да кажем да смо од почетка акције 'Маратон за живот' сакупили већ 20.000 евра за Максимово лечење и остаје још негде 60.000 евра да се сакупи", истиче Марко Николић, професор спорта и хуманиста.

Трка за живот почиње 27. новембра од Дахле у Мароку. Планира да дневно претрчи до 90 километара.

"Имамо јасан циљ да сакупимо тај новац и оно што ће да нас гура напред је помисао да некоме можемо сви заједно да спасимо живот као што смо и раније урадили. Тако да ја верујем у све људе доброг срца и овим путем желим да позовем све људе да укуцају СМС 61 на 3800", додаје Марко.

Са Марком као подршка путују и његова два пријатеља Марко Перовић и Душан Црнобрња, са бициклима ће га пратити и носити неопходну опрему. Марков хумани подвиг може се пратити и уживо на друштвеним мрежама.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи