Читај ми!

У Бабушници неисправна вода за пиће из водовода, како се сналазе мештани

Због прошлонедељних падавина, на изворишту Љуберађа - одакле се Бабушница снабдева водом, дошло је до замућења, па је препорука да се вода из градске мреже не користи за пиће. Како се сналазе грађани у овим тропским данима?

Због високих температура, улице у Бабушници су готово празне. Ретки пролазници које смо затекли у центру кажу да су чули за препоруку да се вода не користи за пиће, али се сналазе:

“Ја на пример, идем у село, сваки дан донесем из села, имам мој приватни водовод. Када не идем, купим у продавници.”

“Ви пијете ту воду? Да, да...и немам никаквих проблема. Бактериолошки је исправна. Не купујете? Не, не, нема потребе”

“Добро... мора да се сналазимо. Јесте видели овде цистерну са водом? Нисам... сад сам изашла, али нисам видела", наводе анкетирани.

У Бабушничком Комуналцу тврде да ситуација није алармантна, али поштују препоруке надлежних установа у Пироту и Нишу. 

„Према подацима које смо добили из ЈКП “Наисус“ из Ниша, које свакодневно узоркује и само извориште, а и воду из система у Бабушници, видимо да је то замућење већ спало. Обезбедили смо били цистерне са пијаћом водом која је у току јучерашњег дана била постављена у центру Бабушнице. Опет ће та цистерна да дође из Ниша”, истиче Марко Станисављевић, директор ЈКП Комуналац у Бабушници.

Препорука да се вода не користи за пиће у Бабушници, биће на снази док Пиротски Завод за јавно здравље не објави резултате три узастопна узорка о хигијенској исправности. До тада ће Бабушничани да се сналазе, али барем не морају да брину где ће се расхлађивати на тропским температурама. За 180 динара, могу провести дан на градском базену.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи