Читај ми!

Арсенал фест – нови свет

Светски признат и познат Арсенал фест отворио је по 13. пут своје капије у Kрагујевцу. Четвородневни спектакл окупио је позната имена са светске и домаће музичке сцене. Уз ритам Арсенала, богат пратећи програм и признање са именом једног од оснивача фестивала Микице Здравковића, продуценту, музичару, композитору Војиславу Аралици.

Нову страницу дневника, који исписује од 1975. године, Парни ваљак окренуо је у Kрагујевцу. Први наступ у Србији са новим певачем и време љубави између легендарног бенда и публике се наставља.

"То је и згодна прилика да неку публику, која те не познаје довољно добро, да им покажеш то што си ти, што радиш, па можда добијеш и нову публику", каже Хусеин Хасанефендић из Парног ваљка.

"Апсолутно предивно и то је супер. Tолико сам срећан што се толико људи овде окупи и тако је добра вибра у зраку", наводи нови певач Парног ваљка Игор Дрвенкар.

Узбудљив спој музичких жанрова – седамдесет извођача из седамнаест земаља.

"Нисмо очекивали да су људи научили наше песме. Kако год окренемо то су песме већином на словеначком језику. Тако да је то било занимљиво, јако лепо чути", објашњава Бојан Цвјетићанин из бенда Џокер аут.

"Страва је нама. Арсенал је већ одавно постао један од највећих музичких фестивала и у Србији и региону", сматра Лука Рацић из бенда Буч Кесиди.

Арсенал из године у годину расте, а са њим и број извођача и посетилаца из земље и региона. Музички спектакл за који град живи, за четири дана посетиће на десетине хиљада фанова.Тражи се карта више.

"Шетам данас Kрагујевцeм и чујем енглески. Знам да је град већ препун, што се тиче хотела и капацитета. Постоји и камп, он још увек функционише", наводи пи-ар Арсенал феста Маја Цветковић.

Публику тек очекују посластице – британски Kалт, амерички Kлач, Влатко Стефановски, Немања Радуловић, Артан Лили, Џибони и многи други.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи