Читај ми!

Све више страних туриста на обалама Дунава код Апатина

Пристан који је страдао од леда 2017. године још не може да прими велике крузере. Мањи бродови могу да се усидре у пристаништу које је неколико стотина метара даље.

За Апатин се може рећи да има идеалан положај за развој туризма. Смештен уз Дунав, поред Специјалног резервата природе Горње Подунавље одлична је дестинација за све оне који беже од гужве у великим градовима. У последњих неколико година све је више страних туриста, који са воде долазе у посету.

"Располажемо са везовима на води. Многе стране јахте већ су кренуле ове сезоне. Надамо се да ће се тај узлазни тренд наставити. Поред тога, постоји још много забавних садржаја, како би људи могли квалитетно да проведу свој одмор", каже директорка ЈП „Дунавска обала" Апатин Љиљана Крец.

У пристаништу је доступно скоро 400 везова. Могу да се усидре бродови до 15 метара дужине. У току сезоне ту буде око 100 страних јахти.

"Што се тиче људи који долазе овде и желе да доживе Дунав, а можда немају своје пловило, ту је наш бродић „Апатинка", који саобраћа сваке суботе редовно. По захтевима туриста или различитих туристичких група ми смо ту да испунимо све захтеве", објашњава директорка ЈП „Дунавска обала" Апатин Љиљана Крец.

У „Дунавској обали" постоји и могућност преноћишта. Налазе се у систему ваучера, па су једна од омиљених дестинација и за домаће туристе.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи