Читај ми!

Бег из града: Зашто је Сребрно језеро све привлачније туристима али и инвеститорима

Сезона на Сребрном језеру значајно се продузила али највише туриста и даље долази током летњих месеци. Иако је за последњих 20 година ово туристичко место порасло готово 20 пута, у инфраструктуру се улаже и даље.

Лепота Сребрног језера не оставља туристе равнодушним чак ни облачним и кишовитим данима. Шетња поред Дунава и његовог рукавца од којег је настало сада већ чувено језеро сребрног сјаја може свакоме да употпуни одмор.

Иако сада на Сребрном језеру туриста има током целе године главне припреме су пред купалишну сезону. Плажа је очишћена од траве и вода је исправна за купање на све три плаже. А угоститељи завршавају последње припреме.

“Што се тиче организације конобара, кувара, доста времена је потребно, доста новца, пошто је све поскупело у последње време али полако”, каже Андреја Младеновић, угоститељ.

За последњих 20 година Сребрно језеро порасло је готово 20 пута. Сада је у понуди 3500 лежајева, а следеће сезоне биће их 5000.

“Отприлике смо до сада остварили 40.000 ноћења, а од тога је 11.000 страних туриста, што је показатељ да је сезона упркос овом лошем времену добро кренула, јер очекујемо да ће јул и август па и септембар донети доста велику посећеност”, објашњава Дајана Стојановић, директорка ТО Велико Градиште.

Успех Сребрног језера помало је оставио у сенци Велико Градиште у којем ће бити реконструисан трг и главна улица. До краја године изградиће делове шетно-бициклистичке стазе који недостају и Сребрно језеро повезати са Великим Градиштем али и Рамском тврђавом и викенд насељем Винци код Голупца.

“Желимо да спојимо град и Сребрно језеро да и град живи са језером. Пијаца, трг и радње које продају робу туристима. То је нешто ново. Мене радује и што смо наставили озбиљне разговоре за изградњу хотела, ових дана очекујемо поново инвеститора, имамо два комплекса од 17 хектара”, истиче Драган Милић, председник општине Велико Градиште

Богату понуду употпуниће и јединствена Марина на Дунаву са 200 везова чија изградња почиње у јулу.

 

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи