Читај ми!

Краљевачки ратари још не могу до својих поплављених њива

Бујични потоци који су, прошле недеље, протутњали у небрањеним деловима краљевачке општине, повукли су се у своја корита, али су пресекли сеоске путеве и однеле мостове. Данас је почело пријављивање штете од поплава, али пољопривредници и даље не могу до својих њива како би утврдили какве су последице поплава.

Породици Јанковић у Гоњем Ласцу осим што им је пропао новац уложен у сетву, у њиве неће моћи да уђу данима . Локална река однела им је и мост испред кућног прага

“Ни испред куће не можемо, куд киша туд река однела мост, и овде и горе, нигде не можемо“, жали се Владан Јанковић.

Лазачка речица није само текла њивама, овом домаћину однела је и засаде детелине.

“Негде 10-15 ари је тренутно сада однела, међутим ми имамо проблем јер не можемо ни преко моста да пређемо. Данас су нам из општине обезбедили да можемо бар пешке, иначе нисмо могли ни пешке јер је вода све поткопала“, каже Иван Јанковић.

У небрањеним деловима краљевачке општине, бујични потоци однели су петнаест мостова, пресекли су путеве и почистили јесење засаде. Воде још има у њивама, тамо где се повукла ратари покушавају да колико-толико ублаже последице.

“Отимамо од ових лепих дана, шта ће бити, видећемо, мора да се склони.- Можете ли тракторима? -Иде докле може,мало стане, погурамо, променимо“, наводи Никола Миленковић, а Милутин Миладиновић додаје: „Њива која је била на извршку може, а где је њива била у равном још стоји вода, неће се моћи још 10-15 дана. - Кукуруз стоји? - Стоји, кукуруз је борац“

Бујични потоци су у долини Краљева, пресекли и магистралне и регионалне путеве, у приградском насељу Адрани још има и кућа у које не може да се уђе. Механизација и радници надлежних служби су на терену, а од понедељка кренуће и општинске комисије за процену штете.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи