Читај ми!

У Драгошевцу код Јагодине поплављено 30 кућа, четири аутомобила однела бујица, уништени путеви

У 32 локалне самоуправе уведена је варедна ситуација због поплава. Док се отклањају последице стрепи се од нових падавина које најављују метеоролози. Други дан после поплава у јагодинским селима почела је санација, али због оштећених путева и мостова тешка механизација још није дошла до појединих домаћинстава. У највише страдалом Драгошевцу, људи се боре за голи живот, јер им је бујица однела све што су имали. Град је обећао помоћ најугроженијима, али очекује и помоћ државе.

Сеоска река коначно се вратила у корито, али је иза себе оставила пустош. Дворишта су потпуно затрпана огромним количинама муља и песка, река је са планине нанела дрвеће и пањеве, носила је тракторе и аутомобиле и рушила све што јој је било на путу. Право је чудо да нико није страдао, кажу у месној заједници.

“Незапамћена поплава, из Јухора дошао поток два метра талас, бујица и поток направили катастрофу, 30 кућа поплавио, однео тракторе, двоје кола смо нашли, двоје нисмо нашли, не знамо где су”, препричава Владан Милутиновић, председник МЗ Драгошевац.

У домаћинству Мирољуба Милошевића машине износе муљ из дворишта. У кући све ствари су страдале.

“Кашика нема, виљушка нема, ништа, одело нема, нема ништа”, каже Мирољуб Милошевић, мештанин Драгошевца.

“Нема од чега да се живи. Овде је била шупа и она се срушила. Ту је био кош, све се скљокало, ту ми све било и пшеница и кукуруз, храна комплет отишла”, наглашава Живомир Лукић, мештанин Драгошевца.

Очајни мештани Драгошевца кажу да се све десило за минут два у глуво доба ноћи око 12 и 15, огромна количина воде сручила се са Јухора, талас је кажу био висок 2 метра и носио је уз хук све пред собом.

Председник скупштине града Драган Марковић обишао је поплављено подручје и обећао хитну помоћ за санирање штете.

“Очекујемо да нам и држава помогне нешто, јер негде петнаестак градова у Србији има тешке елементарне непогоде, односно велику штету и да град Јагодина буде у групи тих 15 градова”, истиче Драган Марковић, председник Скупштине града Јагодине.

Комисије за процену штете су на терену, креће и дистрибуција хуманитарних пакета, а готово сва механизација из комуналних и приватних предузећа ангажована је у угроженим селима.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи