Читај ми!

Нових сто хиљада туристичких ваучера од 5 хиљада динара за одмор у Србији

Данас је почела подела додатних сто хиљада ваучера вредности пет хиљада динара за субвенционисани одмор у Србији. Прва тура од сто хиљада подељена је почетком године.

Најтраженије туристичке дестинације у Србији су бање - Пролом Луковска, Врњачка, Соко бања и планине - Златибор и Копаоник. За грађане, ваучери имају велики значај.

 „То је врло добра ствар, одлична ствар за многе. И много значи уопште за туризам", каже Драгиша Добросављевић из Крушевца.

„Значи пуно, ми смо пензионери, пензије су такве, какве јесу. Значи нам много", додаје Снежана Трајковић из Београда.

У Србији има 4.250 објеката у којима се могу искористити ваучери.На северу их је највише поред Палићког језера, чији власници углавом имају позитивно искуство са овом врстом подстицаја у туризму.

„Значи нам ова помоћ од државе. Ово је трећа година како смо конкурисали да пружамо ову помоћ нашим грађанима. То је одличан начин да се подстакне развој нашег туризма, као и одлична финансијска помоћ нашим грађанима", наводи Јагода Црнковић, шеф рецепције "Вила Милорд", Палић.

Захваљујући ваучерима знатно је повећан број туриста који посећују и Расински округ.

„Ми смо у прошлој години само у Рибарској Бањи имали преко 27.000 ноћења преко наше агенције. Независно од тога постоје и домаћинства која раде самостално, тако да је то врло, врло, значајан напредак у односу на претходне године", истиче Душан Ђурковић, из Туристичке агенције „КМ Турист" из Крушевца.

Ове године своја врата за госте отворио је нови хотел у Куршумлијској Бањи, где су одлучили да их награде додатним попустом.

„У складу са тим ми смо одлучили да додатно подржимо одлуку Владе Републике Србије, тако да сви они који одлуче да одмор проведу у хотелу „Планинка" у Куршумлијској Бањи, уз ваучер, имаће и додатни попуст од пет хиљада динара", наводи Иван Раичевић, генерални директор АД Планинка Куршумлија.

Према подацима Министарства туризма, од почетка године у Србији је за 34% више иностраних и домаћих гостију, а судећи према томе, туристичке раднике очекује рекордна година.

четвртак, 28. септембар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"