Читај ми!

Лесковац: Неопходна помоћ за лечење Јоване Павловић

Јована Павловић, 29-годишња виолинисткиња из Лесковца болује од најагресивнијег тумора слепооочног режња мозга. За даље лечење на Куби потребно је 13 милиона динара. Вокални састави „Старс" и „Либеро" и Камерни оркестар „Аморозо", чији је Јована члан, организовали су синоћ у Лесковцу хуманитарни концерт - „За нашу Јовану".

Не случајно за почетак Моцарт чија музика доноси радост и оптимизам. Камерни оркестар Аморозо пред својом публиком са једном жељом да се млада виолинисткиња Јована Павловић што пре поново нађе међу њима.

„У тренутку манифестовања њене болести ми смо се договарали да поделимо нотни материјал и да кренемо да радимо на новом концерту. Међутим, од тренутка манифестовања до операције прошло је само 15 дана. И од тада је Јована константно на лечењу у Београду", наводи Маријана Прокић, Камерни оркестар „Аморозо".

Уз хорнисту Милана Стајића, као солиста и Мина Митић. Током целог школовања биле су једна другој подршка. Очекивано је део ове емотивне вечери, још ће их бити ових дана.

„Већ 31. је у Нишу, 6. јуна је журка велика у Београду на Калемегдану, 7. је у Бечу и тако њени пријатељи су се ангажовали", истиче Мина Митић, Јованина другарица и члан Симфонијског оркестра РТС-а.

Члан Амороза је од шеснаесте године, пред овим уметницима је стасавала у врсну виолинисткињу. Музичко-уметнички миље Лесковца здушно се окупио за Јовану.

„Она је била ученица наше Музичке школе, заиста ми је драго што смо вечерас овде, увек се одазивамо оваквим ситуацијама и надам се да ће ово све уродити плодом", каже Мирољуб Цветковић, из вокалне групе „Либеро".

Са откривањем нота упознала је и лепоту хорског певања. До одласка на студије сијала је међу Звездицама. И овде све стаје у две речи, наше дете.

„До краја свог школовања у Лесковцу је остала са нама и то је једно предивно и предано и посвећено дете, толико талентовано", закључује Јелена Цветковић Црвеница, из Женског вокалног ансамбла „Старс".

Уједили су срца, енергију и непресушни таленат како би Јована што пре отпутовала на даље лечење у иностранство. То је нада после операције, хемио и зрачне терапије како би победила најагресивнији канцер мозга. 1492 на 3030 да се Јована што пре врати сцени и својим ђацима у Гњилану.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво