Читај ми!

Медицински туризам на Златибору

Центар Златибора личи на модерни мали град, у којем цвета изградња стамбених и хотелских објеката. Претворен је у велико градилиште, а таква трансформација многима се не допада. С друге стране, све је више купаца и закупаца апартмана који на ту планину долазе и због медицинског туризма.

Свакога дана на Златибору се изграде нови квадрати стамбеног или хотелског објекта. Међу бројним инвеститорима је и ужичанин Срђан Пауновић, који се раније бавио угоститељством. Одлучио се да прода некретнину у граду, како би инвестирао у изградњу апартмана на Златибору, чији су купци све више они који долазе и из медицинских разлога.

„Баш таквих примера имамо да човек дође на Златибор, док упозна планину, док види потенцијале ове планине, бање, спортско рекреативног туризма, одмора, он онда увиди да може да учествује и да буде ту једноставно, ради неки стоматолошки туризам, да га тако назовемо. Па онда се одлучи за куповину апартмана. Зашто да не, можда неки бекап у пензији или није битно", наводи Срђан Пауновић, инвеститор у изградњу апартмана.

На веће интересовање купаца некретнина утицала је и жичара, а директорка "Голд гондоле" каже да Златибор није исти пре и после почетка рада те туристичке атракције.

„Имамо све више страних туриста који долазе овде и због туристичких атракција, али мислим и због одређених медицинских услуга, које су на једнаком, ако не и на вишем квалитету него у неким другим земљама света, а са друге стране доста економски исплативије, да тако кажем. И мислим да ћемо у наредном периоду и као локална заједница и туристички центар базирати да што више промовишемо управо овај медицински туризам. У томе не мислим на никакву естетску хирургију, већ мислим на основне медицинске захвате", истиче Бојана Божанић, директорка „Голд гондоле".

Међу бројним грађевинским објектима све је више специјалистичких ординација. Стоматолошке су међу најтраженијима.

„И тако ми је пало на памет да се из Београда 2017. године преселим овде, са својом породицом. Првенствено из разлога што је и сам живот који је постао у Београду ужурбан и превише оптерећен је овде пружао један додатни комфор", каже Бојана Вучетић Симић, зубарка.

Поред тога што може више да се посвети пацијентима, Бојана каже да има више времена и за породицу, што у престоници није био случај. А од медицинског туризма на Златибору, користи би могле да имају и друге локалне заједнице, јер се показало да туристи долазе са свих континената.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи